Veerle en medrolgebruik


Veerle heeft wat medrol moeten slikken. Behalve dat het echt slecht smaakt (zie hiervoor Waarom smaakt Medrol toch zo slecht?), zijn er ook heel wat bijwerkingen: moonface, vetophoping,spierafbouw ….

Vollemaansgezicht: meest opvallende bijwerking

Eén van de opvallendste bijwerkingen van Medrol is het opzwellen van gezicht (moonface) en schouders.

 • 30 juli 2011: 3 dagen na haar opname op spoed, en 2 dagen na de eerste biopsie + ommaya.Tijdens die paar dagen heeft ze heel hoge dosis cortisones ingespoten en via infuus gekregen. Dat was nodig om de hersendruk ten gevolge van tumor en cystes te reduceren. Maar ook natuurlijk om oedeem ten gevolge van de hersenoperatie te onderdrukken.

  Veerle de eerste dagen

 • 29 september 2011: haar verjaardag en na 2 maanden Medrol aan 32 mg/dag. Ook is de haaruitval door de bestraling begonnen. Voor heel wat vrienden was de verandering toch een schok. Als je haar enkele weken niet gezien had, dan was de verandering echt groot.

  Veerle na 2 maanden medrol aan 32 mg/dag gemiddeld

 • Eind november 2011: het gebruik van Medrol is sinds een maand al sterk gereduceerd tot minder dan 10 mg per dag.

  Veerle na 4 maanden medrol

 • Januari 2012: Medrol rond intermitterend 4 mg/dag en 0 mg/dag. Intermitterend gebruik geeft de kans aan de bijnierschors om zelf cortisone te produceren, maar uw lichaam krijgt toch om de andere dag nog wat hulp.

  Veerle na 6 maanden medrol

 • Februari 2012: Medrol is stopgezet; haar nieuwe haar is ook weer daar.

  Veerle na stopzetten medrol

 • Begin juli 2012: na 4 maanden zonder Medrol en bijgeknipt kopje in een jacuzzi op vakantie in Samoens (Fr) met gans de familie

  Veerle na 4 maanden zonder medrol

Al deze foto's stellen Veerle voor. Het is niet omdat de buitenkant er wat anders uitzag, dat dit niet allemaal dezelfde persoon zou zijn.Zeg nooit: het is onmogelijk, als het niet onmogelijk is.